Calvin & HobbesCalvin and hobbes és una tira còmica de Bill Waterson protagonitzada per un nen de sis anys i el seu tigre, de carn i òssos quan està només amb el nen, i de peluix quan algun adult entra en escena. Els noms dels personatges estan trets de dos filòsofs. En Calvin, el nen, pren el nom de Joan Calví, teòleg reformista que va donar lloc al calvinisme, una variant del protestantisme que sosté que la salvació està determinada per déu i que els homes poc hi poden fer per guanyar-la si no hi estan predestinats o per perdre-la si hi estan. En Hobbes, el tigre, pren el nom de Thomas Hobbes, filòsof empirista (i pessimista) conegut per la frase “l’home és un llop per a l’home”.

Desconec si el caràcter dels personatges té res a veure amb les idees d’aquests autors. Diria que no. En Calvin només vol jugar i viure aventures. Qualsevol altra cosa li fa fer ganyotes de mandra i menspreu. Té una fantasia desbocada, però no pas infantil i ingènua: les seves idees sovint espanten els seus pares i poden arribar a ser bastant obscures i mòrbides. En Hobbes és tot el contrari d’un filòsof: és un tigre i, com a tal, té poc temps per reflexionar i només es mou per instint. Només pensa a saltar, menjar, jugar, dormir, lluitar… Tot i així (o precisament perquè no dóna gaire voltes a les coses) les seves opinions i rèpliques a Calvin són d’allò més sensates.

La historieta que reproduïm té moltes coses que ens agraden: felins, paisatges nevats, llibertat, aventura

Dibuixeu en el llenç blanc que s’obre davant vostre allò que desitjeu. Sapigueu-li trobar la màgia. Exploreu-lo fins al darrer racó!

I llegiu Calvin and hobbes!

Anuncis