Ahir vaig passar per davant d’una papereria i vaig veure a l’aparador tot de calendaris i agendes, els mateixos de cada any, amb els mateixos dissenys de fa dècades, canviant, és clar, la correspondència entre dies del mes i dies de la setmana. Semblava que ja estava tot dit sobre el tema, però ha resultat que no: estem vivint una edat daurada dels calendaris i agendes (els anglosaxons ho inclouen tot en la categoria de planners, “planificadors”). Mireu els que us proposem. Són una ínfima part dels que podeu trobar a llibreries i a la xarxa.

  • Listography és un bloc on apuntar llistes. Llistes dels restaurants que més t’han agradat, de pel·lícules favorites sobre la Guerra Civil espanyola, dels deu moments més feliços de la teva vida, dels deu propòsits que et marques per l’any que comença…
  • Planificar-nos ens facilita treure més profit del nostre temps, però també correm el perill de voler fer massa coses i d’acabar estressats i bloquejats. Aquest bloc de notes, I will do one thing today, ens ajuda a conduir el nostre impuls planificador a la seva mesura justa:

I will do one thing today

  • Els anys (al menys tres de cada quatre) tenen 365 dies. El calendari Carpe Diem (“aprofita el dia”, en llatí), fa un compte enrere fins al final d’any, perquè siguem conscient del temps que ens queda fins a les properes campanades.

Carpe Diem Calendar

  • Amb el nom de Destroza este diario ja es veu que aquest no és un dietari normal. No és un incentiu a augmentar el teu rendiment laboral o en las tasques domèstiques sinó a deixar anar la creativitat sense traves.
  •  Ja hem parlat d’organització i de creativitat. Però potser el que necessites cada dia al llevar-te és una dosi de motivació, o d’incitació a la reflexió. Qualsevol llibre de sentències curtes serveix. Per exemple, L’art de la guerra, de Sun Tzu. Es tracta de llegir-ne una cada dia i deixar que ens volti pel cap. Abans d’anar a dormir podem escriure les idees que ens hagi suggerit. Però si voleu un llibre concebut específicament amb aquesta finalitat, teniu The Happines Project.
  • I un dietari particularment innovador, que fomenta la imaginació, sorprèn, fa riure… És el Keel’s Simple Diary, disponible en dues versions i en sis colors.

Keel's Simple Diary

  • ¿Estàs escrivint una novel·la i no avances com voldries? Baixa’t i imprimeix-te el Calendario para Escritores que proposa Literautas i concentra’t en el nombre de paraules que escrius cada dia.

Calendario para Escritores 2015

  • Quins altres calendaris i agendes originals coneixeu? Quins ens recomaneu?
Anuncis