marFa molt i molt temps, però en aquesta mateixa galàxia, el Ginés Alarcón i jo portàvem el blog Spotifare, en què publicàvem seleccions musicals, nostres i de tercers, fetes amb Spotify. El setembre de 2010, quan les obligacions laborals ens començaven a fer difícil mantenir-lo actualitzat amb regularitat ens va arribar aquesta col·laboració, i entre una cosa i una altra va acabar guardada al calaix. Ara que he començat a publicar les meves pròpies llistes en aquest blog la rescato, tot demanant disculpes a l’autor i constatant, de passada, que la bona música no té data de caducitat.

… … …

No amagaré que darrera d’aquest acte, hi ha un desig complementari, aquell que tot pare (més o menys amant d’un determinat tipus de música) té al respecte de la seva progènie: que escolti i li agradi la mateixa música que al “papa”. Potser perquè ara em toca viure-ho a mi, però els que tenim els quaranta i ens hem passat gran part de la nostra vida anant a concerts, festivals, escoltant i parlant sobre música independent, noto que estem tots en una situació similar quan ens enfrontem als nostres fills. Aquella por que tenim quan veiem que li agrada alguna cançó o alguna cantant amb la qual nosaltres sempre hem pensat que es podria justificar la pena de mort. Quan sigui gran ja decidirà ella, però si ha de caure en les urpes del mainstream, almenys que tingui una mica més de criteri i bagatge per saber discernir entre el que és bo i el que és fàcil. Potser ens surt el tret per la culata a tots —no em vull enganyar—, però després d’escoltar Erikah Badu, dubto que es quedi amb la Chenoa.

En fi, després de fer la cosa més bella i perfecte de la meva vida, deixeu-me trobar la felicitat i gaudir veient com se m’adorm als braços escoltant Fever Ray. Fa que el món sembli perfecte.

Toni Ramon – Terrassa

Tècnic-programador de Música Moderna de l’Ajuntament de Terrassa, promotor de concerts, fundador de i+D/Indirecte, director de l’emissora en línia Indirecte Ràdio Podcast i responsable del programa de ràdio Interlaken Produccions.

Mar (playlist d’Spotify, setembre 2010)

IsanNo. 1. – Lent et douloureux
BjörkFrosti
Imogen HeapHide and seek
SanjosexTemps o rellotge
Beth GibbonsMysteries
NadadoraIncendio #3
MishimaMiquel a l’accés 14
BergmanEnigmas in your hand
OllanoLatitudes
MúmOn the old mountain radio
Air & Beth HirschAll I need
Jose GonzalezHeartbeats
Cat PowerBack of your head
Antònia FontBatiscafo Katiuscas
Pascal Comelade & PJ Harvey Love too soon

Anuncis