revista_balcanes_albaniaEn el post titulat Rentrée productiva esmentava que he començat a col·laborar en una nova revista digital que tracta sobre la cultura, l’esport, la gastronomia i la realitat turística dels països del sud-est d’Europa, és a dir, i per ordre alfabètic, Albània, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Itàlia (una concessió: no és un país balcànic), Kosovo, Macedònia, Montenegro, Romania, Sèrbia i Turquia.

Revista Balcanes està impulsada per l’ONG Probalkanes i dirigida pel català Ginés Alarcón, periodista expert en tecnologies 2.0 resident a Kosovo que ha col·laborat en més d’una ocasió amb Contents Editors.

De moment hi he escrit un article titulat Albania: ¿la blanca o la montañosa?, sobre l’etimologia del nom del país, que relaciono amb els Alps i les poblacions pirinenques d’Alp, Olp, Rialp i Rialb, i un altre sobre solistes i grups d’altres parts d’Europa i dels Estats Units que fan música amb influències balcàniques, La balcanización del pop.

La maqueta de Balcanes és elegant i clara, com la majoria d’articles que inclou. Tant si us interessa la regió com si us interessa Europa en general, feu-hi una ullada. Gaudireu descobrint un món proper i alhora molt poc conegut.

Llorenç Roviras

Anuncis