Imatge
L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona ha tornat a confiar a Contents Editors la correcció, l’assessorament lingüístic i les traduccions de l’Informe de la comunicació a Catalunya. Aquesta obra, de caràcter biennal, recull estudis i articles sobre el sector de la comunicació a Catalunya elaborats per un gran nombre d’autors i autores procedents tant de l’àmbit universitari com del professional.

Aquest nou informe, que descriu el període 2011–2012, analitza els mitjans (premsa, ràdio, televisió i sector cinematogràfic, les indústries culturals del llibre, el fonograma, el vídeo i el videojoc, i internet i les telecomunicacions) i diversos temes transversals que afecten el conjunt del sistema comunicatiu català (publicitat, grups de comunicació, la comunicació de proximitat i la llengua). També inclou un monogràfic sobre les polítiques de comunicació al Principat i una anàlisi sobre l’estat de la recerca i els estudis universitaris de comunicació. Finalment, fa propostes concretes d’actuació.

L’obra està dirigida tant als acadèmics com als professionals del sector i com als responsables de les polítiques de comunicació de les diferents administracions. S’ha publicat amb accés obert i gratuït en format EPUB (http://llibreria.gencat.cat) i PDF (http://incom.uab.cat/informe i http://issuu.com/incomuab).

L’Informe de la comunicació a Catalunya és un projecte de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona que va néixer l’any 2000 i que compta, per setena vegada consecutiva, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de Gas Natural Fenosa. Aquesta edició ha estat editada per Marta Civil i Serra, José Joaquín Blasco Gil i Josep Àngel Guimerà i Orts.

A Contents hem gaudit molt amb aquest projecte, que sentim molt nostre (som periodistes!) i que veiem com avança a cada edició per adaptar-se als canvis socials i tecnològics i per reflectir-los de manera més clara i entenedora. Tot i que encara queden serrells per tancar, ja estem parlant amb l’equip editor per incorporar algunes novetats a la propera edició.

Esperem que el gaudiu i us sigui útil.

Anuncis