cvCom despertar l’interès de qui vols que et contracti

Contents Editors és una microempresa formada per dues persones. Alguna vegada hem necessitat ajuda i hem encarregat alguna feina a escriptors, traductors o dissenyadors. Mai, però, li hem donat a ningú que ens hagués enviat el seu curriculum vitae per correu electrònic. ¿Per què? Doncs perquè, com vaig dir al post fes-te veure, aquest tipus de document dóna massa poca informació: per molt que detalli tots els seus estudis, experiència professional i habilitats, no diu si la persona és seriosa, ràpida, eficient, si fa faltes d’ortografia, si té capacitat per treballar en equip, si sap liderar, si treballa bé sota pressió…

A nosaltres, i ens sembla que no som els únics, ens resulta més tranquil·litzador encarregar la feina a algú que coneixem, encara que no sapiguem on ha estudiat ni en quines empreses ha treballat. Potser no és el criteri de selecció més racional però és el que nosaltres acabem utilitzant i el que de ben segur fan servir moltes empreses petites i mitjanes. Ho dic per advertir als que busquen feina que sovint es poden trobar aquesta mena de resposta. De fet, se sap que el grau d’efectivitat de l’enviament de currículums és baixíssim.

En qualsevol cas, volem fer una recomanació a qui (ens) vulgui enviar el currículum: personalitzeu-lo. La majoria dels que rebem no ens generen el més mínim interès. El text del correu on s’adjunten acostuma a ser molt correcte, però ens sembla que ens l’envien a nosaltres com l’haurien pogut enviar a qualsevol (com segurament és el cas). Potser tampoc no us contractaríem, però us assegurem que us llegiríem amb més atenció si ens diguéssiu que voleu treballar a la nostra empresa perquè heu vist i us ha agradat molt alguna de les feines que hem fet (encara que no sigui cert, és molt fàcil anar a la nostra web, www.contents-editors.com o a les nostres xarxes socials, remenar els encàrrecs que hem fet, triar-ne algun que us faci més o menys gràcia i explicar què li trobeu de bo).

Vaja, que fer una mica la pilota —sense passar-se— no va malament.

En aquests enllaços es fa la mateixa recomanació, juntament amb molts altres consells útils:

Ara Emprenem: decàleg per a una bona autocandidatura

SOC: eines per a la cerca de feina

Molta sort!

Anuncis