El darrer trimestre hem anat dos cops a Londres per feina i en total hi hem passat més de quatre setmanes. Tot i que érem en un entorn conegut, amb ADSL i totes les comoditats possibles, els primers dies vam topar amb infinitat de petits problemes i contratemps que van minvar la nostra productivitat. Aquesta experiència ens ha animat a recollir una serie de consells que són, mes que res, notes to self, un recordatori per als nostres futurs viatges, però que poden ser d’utilitat per a periodistes i escriptors i per a tothom que treballi amb ordinadors.

  1. Abans de marxar, pregunta si on vas treballen amb PCs o Macs, si tenen connexió ADSL i si arriba per wi-fi o cable.
  2. Puja tots els documents que necessitaràs al núvol: a Dropbox, a Google Docs o al servei que acostumis a utilitzar.
  3. Per si la connexió a internet fallés, porta’ls també tots en un pen drive o un disc dur portàtil.
  4. Porta un laptop, un notebook o una tauleta digital (aquesta última no la recomanem si has de treballar de valent). Encara que t’hagin promès que disposaràs d’un ordinador propi, pensa que potser al teclat li faltaran accents i lletres com la ç o la ñ. Sempre els pots anar a buscar a la paleta de caràcters, però això et farà perdre molt temps i segurament la paciència. També pot passar que el navegador obri noves pàgines en noves finestres en comptes de fer-ho en pestanyes, com t’agrada a tu (o a l’inrevés) i que tot estigui configurat al gust d’una altra persona i no al teu.
  5. No descartis tampoc portar impresos els documents que et calgui llegir o que hagis de consultar sovint. Un bloc i un bolígraf tampoc no fan mai nosa.
  6. Amb el teu propi ordinador també tindràs a mà els bookmarks de websites que segurament et facin falta, la teva música, la teva agenda, el teu calendari i les versions d’escriptori (sempre més fàcils de fer anar) de programes com Dropbox, Spotify o Hootsuite, per exemple. I tambe tindràs les versions dels programes que domines (si el teu client i tu treballeu amb Photoshop CS4 i a la teva nova localització et trobes el CS5.5, tindràs un problema; el mateix que si no tenen el programa instal·lat).
  7. Porta el cable de corrent de l’ordinador (el mes llarg que tinguis; no saps mai com serà l’espai de treball que t’atorgaran), el ratolí (si no és que estàs acostumat a fer servir el trackpad), un adaptador per a l’endoll (a la Gran Bretanya i als Estats Units, per exemple, són necessaris; als aeroports acostumen a vendre’n) i, ja posats, el cable per carregar i sincronitzar el mòbil.
  8. Si optes per prescindir de l’ordinador i dels consegüents accessoris, emporta’t la llista de les teves contrasenyes. Sincronitza els teus favorits amb Xmarks i hi podràs accedir des de qualsevol ordinador.
  9. Porta auriculars dels que tapen les orelles per si a l’oficina tenen posada música que et molesta o per si als teus companys els molesta la teva.
  10. Assabenta’t de les hores que obre l’oficina, de la diferència horària amb Espanya, dels dies festius locals que coincideixin amb la teva estada i de com funcionen els prefixos telefònics per trucar a casa i viceversa.

Un cop arribis a lloc, demana el mot de pas del wi-fi i que et connectin a les impressores i a la xarxa local, si n’hi ha, i posa a punt el teu escriptori: bé, els dos, el virtual i el físic; potser la taula és petita o massa alta, et ve una llum a la cara, l’aire condicionat et va directe al clatell o passa gent per darrere contínuament… Soluciona tot això tan aviat com puguis i la teva productivitat i la qualitat de la teva feina no es veuran alterades.

Quina és la vostra experiència? Ens deixem alguna cosa? Feu servir recursos o tècniques que no haguem comentat?

Anuncis