Activitats que pots fer a casa i que et transportaran a llocs llunyans

Segons el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, viatjar és “anar de viatge”, i viatge, entre altres significats, és l'”anada que hom fa per terra, mar o aire per transportar-se a un lloc notablement distant, a una altra ciutat, a un altre país”. No tothom pot ni vol emprendre un viatge en aquesta època de l’any, però sí que pot transportar-se a llocs notablement distants sense moure’s pràcticament de casa.

Per a aquesta gent, i per a nosaltres mateixos (la tria és absolutament subjectiva), hem fet una selecció d’activitats i visites que aquest estiu es poden fer a Barcelona. Algunes són adients per a infants, i moltes són gratuïtes. Les ordenem per data de clausura.


Català-Roca

Una variada i extensa mostra d’imatges en blanc i negre de Francesc Català-Roca, un dels nostres fotògrafs més universals. Inclou un gran nombre de instantànies de tema arquitectònic.

Fins al 25 de setembre
La Pedrera
Passeig de Gràcia, 92
De dilluns a diumenge de 10 a 20 h
Entrada gratuïta


Barcelona alta costura

Més de cent vestits dels millors dissenyadors catalans o establerts a Catalunya de la primera meitat del segle XX. Peces de Cristóbal Balenciaga, Carmen Mir, Manuel Pertegaz, Jeanne Lanvin i Pedro Rovira, entre d’altres. De la col·lecció privada del sabadellenc Antoni de Montpalau.

Fins al 25 de setembre
Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107
De dilluns a dissabte de 10 a 19 h, diumenges de 10 a 14.30 h


Les ciutats europees de Josep Pla

Un petit recorregut per les principals capitals europees de la mà del gran viatger i cronista que fou Josep Pla. El palafrugellenc en va capturar magistralment l’essència i aquí en podeu veure textos, imatges i objectes que ho reflecteixen.

Fins al 23 de novembre
Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107
De dilluns a dissabte de 10 a 19 h, diumenges de 10 a 14.30 h


Jacques Léonard. La Barcelona gitana

Una selecció de fotografies dels gitanos que habitaven les barraques de Montjuïc, realitzades per un paio que es va enamorar d’aquest poble, i d’una gitana en particular, i que va aconseguir convertir-se en un d’ells. Una mirada profunda i gens folklòrica.

Fins al 14 de gener de 2012
Arxiu Fotogràfic de Barcelona
Pl. Pons i Clerch, 2, 2n
De dilluns a dissabte de 10 a 20 h
Entrada gratuïta


Esquelet de balena

Esquelet de rorqual comú d’una tona de pes i gairebé 20 metres de llargada. L’individu al qual pertany va varar a la platja de Llançà el 1862. Aquesta espècie de balena encara es pot trobar a la Mediterrània.

Sense data límit
Museu Blau
Pl. Leonardo da Vinci, 4–5
Parc del Fòrum
De dimarts a diumenge (i dilluns festius) de 10 a 20 h
Entrada: 5 €
Entrada combinada amb Jardí Botànic: 7 €
Entrada gratuïta: primer diumenge de mes i altres diumenges a partir de les 15 h


Palau Güell

La restauració del palau de la família Güell, mecenes d’Antoni Gaudí, ha estat molt llarga i tot just acaba de concloure’s. Per a molts barcelonins és la primera oportunitat per contemplar en tota la seva magnificència aquesta obra mestra del genial arquitecte català.

Nou de la Rambla, 3–5
De dimarts a diumenge (i dilluns festius) de 10 a 20 h
Entrada general: 10 €. Reduïda i grups: 8 €

Anuncis