eleccionesNo tinc una opinió definida sobre els blocs electorals. Els blocs electorals és com es coneix popularment la instrucció de la Junta Electoral Central (qui marca les normes del joc electoral) que obliga els mitjans de comunicació públics a fer un tractament dels partits polítics proporcional als resultats que aquests van obtenir en les últimes eleccions. No és que hi estigui a favor, però:

– Només he sentit queixes dels periodistes. No n’hi ha cap que ho defensi?

– Tot i que és una intromissió d’una autoritat sobre la llibertat periodística i el criteri dels mitjans, no és l’única. Hi ha unes lleis sobre el dret a la intimitat, l’honor… Hi ha moltes consideracions, qüestions d’interès general, que posen límits als periodistes.

– Aquest límit és tant dolent? Què podria passar si no existís aquesta norma? Visualitzo tres supòstis: a) que el mitjà dediqués el mateix temps a tots i cadascun dels partits que es presenten a les eleccions; b) que el mitjà prestés especial atenció als partits que fan propostes esbojarrades, polèmiques, provocadores, populistes; i c) que el mitjà escombrés cap a casa, cap al partit que està al poder, i que li donés encara més espai o temps del que ara estableix la Junta Electoral Central.

En definitiva, hi veig pros i contres, i m’encantaria sentir opinions acreditades que m’ajudessin a treure’n l’entrellat.

L. R.

Anuncis