Aquest any hem sigut bons

Com al tió i al Pare Noel no se’ls escriu i al final et porten el que volen, hem decidit preparar la nostra carta pels reis d’Orient, a veure si hi ha sort. Deixem fora el viatge a les Bahames, la renda vitalícia i el descapotable, perquè com això ho demanem cada any, ja s’ho deuen saber de memòria.


1. Ramon d’Abadal: Les lliçons de la història (La Magrana, 2010)
21 €

Recull de textos, alguns inèdits, d’aquest historiador que es va centrar en l’estudi dels orígens nacionals de Catalunya i que n’extreu conclusions aplicables al nostre present.


2. Jean-Luc Hennig: Breve historia del culo (Principal de los Libros, 2010) 19 €
Per als que som fetitxistes del pompis, un llibre que explica com la pintura, la literatura, la publicitat o la medicina han tractat al llarg dels segles aquesta part de l’anatomia.


3. Pierre Assouline: Gaston Gallimard: Un demi-siècle d’édition française (Seuil, 1996 / Gallimard, 2006) 8,7 €
Com que sempre se’ns oblida comprar aquesta biografia d’un dels editors més coneguts de tots els temps, ho deixem en mans de Melcior, Gaspar i Baltasar.


4. Harold Bloom (ed.): Stories and poems for extremely intelligent children of all ages (Scribner, 2002) 25 €
Tot i que a Amazon el recomanen per a nens de 9 a 12 anys, nosaltres fem cas al senyor Bloom. Volem llegir aquest recull de contes d’autors tan diversos com Shakespeare, Keats, Chesterton o Kipling. Anagrama l’ha publicat en castellà i Empúries en català.


5. iPad 3G des de 589 €
Com a fanàtics d’Apple que som, cal que donem cap altra explicació? Això sí, ens agradaria el model amb 3G per poder-nos connectar des de qualsevol lloc. I per aguantar-lo, aquest magnífic suport de fusta de Sherwood+Meister (42 €). Si no, sempre ens el podem fabricar nosaltres per 5 €.


6. Perfum In the Library flascó de 15 ml 50 €
Amb un claim genial —I hate perfume—, Christopher Brosius crea fragàncies increïbles a partir d’experiències de la vida quotidiana. Nosaltres volem aquesta: “A la biblioteca”, un aroma que mescla novel·la anglesa, cosits de pell russa i marroquina, tela desgastada i un toc de fusta de Polònia. Mmmhh…


7. Accions de l’editorial Anagrama
Finalment, Jorge Herralde ha decidit posar a la venda Anagrama, tot i que no serà fins d’aquí cinc anys que l’editorial italiana Feltrinelli en serà la propietària en exclusiva. L’admirem pel seu catàleg, absolutament impecable; per haver apostat per autors que amb el temps s’han convertit en escriptors de referència; i per haver sabut mantenir la seva independència durant més de quaranta anys.


8. Tipografia Pradell des de 150 €
Ens encantaria poder fer servir aquesta lletra premiada amb el guardó Excellence in Type Design que atorga el Type Directors Clubs. És una creació d’Andreu Balius a partir d’un treball d’investigació sobre la tipografia espanyola del segle XVIII. Eudald Pradell va ser un gravador de punxons nascut a Ripoll l’any 1721.


9. Apadrinar un llibre a partir de 35 €
L’Ateneu Barcelonès ha posat en marxa un nou sistema d’apadrinament amb el qual pots contribuir a la restauració d’un llibre. La biblioteca de l’entitat disposa d’un gran nombre de cartes, manuscrits, incunables, primeres edicions i facsímils de gran valor, que amb el temps es van deteriorant. Per una mòdica quantitat, podem ajudar a conservar aquest patrimoni.


10. Dragon Naturally Speaking 11 Premium 149 € per PC
Ens aniria molt bé que fabriquessin aquest software per a Mac. Així podríem passar tot el que gravem (conferències, entrevistes, xerrades…) automàticament a un arxiu de text.


11. Lounge chair & ottoman de Charles & Ray Eames (a partir de 5.000 €)
Qui es pot resistir a un moble dissenyat el 1956 que segueix resultant tan sorprenentment modern? Nosaltres ja ens hi veiem: llegint, llegint, llegint, llegint…


12. Hangover Recovery Kit 11 €
Ens encanta tot el que fa la gent de Knock Knock (un dia els dedicarem un post exclusiu), però pensem que durant les festes de Nadal aquest és el seu producte estrella. Una petita capsa amb instruccions i remeis —a base, sobretot, de molt sentit de l’humor— per recuperar-se d’una nit d’excessos.

I vosaltres, què heu demanat als reis?

Anuncis